Питання до тесту:

С., порушивши порядок проїзду на пішохідному переході, здійснив наїзд на П., спричинивши йому тілесне ушкодження, небезпечне для життя у момент заподіяння. Після зіткнення з автомобілем П. залишився на проїжджій частині через черепно-мозкову травму. За декілька хвилин після пригоди на П. наїхав автомобіль, яким керував А. у стані алкогольного сп’яніння і не помітив лежачого П. Внаслідок наїзду А., П. була заподіяна смерть. Як слід кваліфікувати дії С.?

Варіанти відповідей на тест:
  • Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України)

  • Порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження та вбивство через необережність (ч. 2 ст. 286; ч. 1 ст. 119 КК України)

  • Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України)

  • Порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження та залишення в небезпеці (ч. 2 ст. 286; ч. 3 ст. 135 КК України)





Інші тести по цій темі:



С., порушивши порядок проїзду на пішохідному переході, здійснив наїзд на П., спричинивши йому тілесне ушкодження, небезпечне для життя у момент заподіяння. Після зіткнення з автомобілем П. залишився...Як слід кваліфікувати зґвалтування, поєднане з умисним заподіянням потерпілій особі тілесного ушкодження, визнаного тяжким лише за ознакою небезпечності для життя в момент заподіяння?Як слід кваліфікувати умисні тілесні ушкодження, в результаті яких мала місце втрата потерпілою особою репродуктивної здатності?Громадянин Н. підстеріг у під’їзді будинку працівника поліції, який у форменому одязі повертався з чергування. Н. заподіяв йому тяжке тілесне ушкодження. Під час досудового розслідування Н. пояснив,...Під час війни солдат М. здійснював обхід території та отримав наказ від керівництва не залишати нікого живим. Під час обходу території він без роздумів убив тяжко пораненого солдата армії противника,...