Питання до тесту:

С. помітив, що І. не замкнув дверцята автомобіля. Скориставшись цим, С. сів за кермо і натиснув на педаль газу. Рухаючись вулицею міста, він необережно порушив правила безпеки дорожнього руху, спричинивши І., який намагався наздогнати свій автомобіль, середньої тяжкості тілесне ушкодження. Якою має бути кримінально-правова оцінка дій С.?

Варіанти відповідей на тест:
  • Закінчений замах на заволодіння транспортним засобом (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 289 КК України) та порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами (ч. 1 ст. 286 КК України)

  • Незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого (ч. З ст. 289 КК України)

  • Незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 1 ст. 289 КК України) та порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами (ч. 1 ст. 286 КК України)

  • Незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 1 ст. 289 КК України) та умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 122 КК України)





Інші тести по цій темі:



С. помітив, що І. не замкнув дверцята автомобіля. Скориставшись цим, С. сів за кермо і натиснув на педаль газу. Рухаючись вулицею міста, він необережно порушив правила безпеки дорожнього руху,...К., випивши пляшку горілки, вирішив покататися на чужому автомобілі. Відчинивши за допомогою відмички дверцята «Волги», він сів за кермо і натиснув на педаль газу. Проїхавши всього кілька метрів, К....Батько А. дозволив сісти своєму 16річному синові Б. за кермо автомобіля. На крутому повороті В. не справився з керуванням і спричинив ДТП, внаслідок якого було завдано середньої тяжкості тілесне...Що з переліченого нижче входить в обов'язки учасників дорожнього руху?С., порушивши порядок проїзду на пішохідному переході, здійснив наїзд на П., спричинивши йому тілесне ушкодження, небезпечне для життя у момент заподіяння. Після зіткнення з автомобілем П. залишився...