Питання до тесту:

Батько А. дозволив сісти своєму 16річному синові Б. за кермо автомобіля. На крутому повороті В. не справився з керуванням і спричинив ДТП, внаслідок якого було завдано середньої тяжкості тілесне ушкодження пішоходу В. Як оцінити діяння А. та Б.?

Варіанти відповідей на тест:
  • Відповідатиме лише Б. «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами»

  • Відповідатиме лише А. «Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації»

  • А. пособництво у «Порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами»; Б. «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами»

  • А. «Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації»; Б. «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами»





Інші тести по цій темі:



Батько А. дозволив сісти своєму 16річному синові Б. за кермо автомобіля. На крутому повороті В. не справився з керуванням і спричинив ДТП, внаслідок якого було завдано середньої тяжкості тілесне...Якщо громадянин виявився винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, то наявний у нього поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів надає йому...С. помітив, що І. не замкнув дверцята автомобіля. Скориставшись цим, С. сів за кермо і натиснув на педаль газу. Рухаючись вулицею міста, він необережно порушив правила безпеки дорожнього руху,...Під час війни солдат М. здійснював обхід території та отримав наказ від керівництва не залишати нікого живим. Під час обходу території він без роздумів убив тяжко пораненого солдата армії противника,...Як слід кваліфікувати умисні тілесні ушкодження, в результаті яких мала місце втрата потерпілою особою репродуктивної здатності?