Питання до тесту:

Прочитайте текст і виконайте подане після нього завдання, що має по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна. Оберіть правильну відповідь.

(І) Ніколи і жодному народу незалежність не давалась просто так. (2) Незалежність, як свобода, має свою ціну. (3) Але тільки раб, якого позбавили щоденної юшки, жалкуватиме за нею, забуваючи, що вона теж має ціну — ланцюг. (4) Зрозуміло, що далеко не всі країни вітають появу на карті світу незалежної України. (5) Не так просто вписатися в коло геополітичних інтересів, де всі місця давно зайняті і ніхто не бажає «посунутись». (6) Формування національної гідності і патріотизму немислиме без тривалого життя у власній державі (О. Тризна).

У реченнях 1—3 автор, стверджуючи, що свобода має свою ціну, доходить висновку, що

Варіанти відповідей на тест:
  • не всім потрібна воля

  • за незалежність треба платити зниженням рівня життя

  • не всі народи спроможні вибороти незалежність, бо вона має занадто високу ціну

  • свобода — найвища цінність, тому, виборюючи її, народ не повинен шкодувати за оманливими вигодами рабства





Інші тести по цій темі:



Прочитайте текст і виконайте подане після нього завдання, що має по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна. Оберіть правильну відповідь. (І) Ніколи і жодному народу незалежність не...Прочитайте текст і виконайте подане після нього завдання, що має по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна. Оберіть правильну відповідь.(І) Ніколи і жодному народу незалежність не...Прочитайте текст і виконайте подане після нього завдання, що має по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна. Оберіть правильну відповідь. (І) Ніколи і жодному народу незалежність не...Прочитайте тексти (цифри в дужках позначають номери абзаців) і виконайте завданняТекст А Місто, у якому хотілося б жити (1) Енріке Пеньялоса, володар найвищої нагороди Венеційського...Прочитайте текст і виконайте подані після нього завдання, що має по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна. (1) Рідна мова — найбільша духовна коштовність, у якій народ звеличує...