Питання до тесту:

Прочитайте текст і виконайте подані після нього завдання, що має по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна.

(1) Рідна мова — найбільша духовна коштовність, у якій народ звеличує себе, якою являє світові найцінніші набутки свого серця і мудрості, передає з покоління в покоління досвід, культуру і життєдайні традиції. (2) Рідна мова - незборна таїна, яка робить народ народом і увічнює найтонші порухи його душі. (3) Заглиблюючись у таїну мови, ми засвоюємо золоті скарби народного досвіду і виховуємо у собі творчу особистість. (4) Яка радість чекає кожного, хто відчув глибінь слова серцем і розумом, усвідомив необхідність свого постійного вдосконалення, пізнав щастя духовності. (5) / скрізь на шляхах зростання з нами мова. (6) Вона веде на вершини знань і відчиняє двері до духовної скарбниці людства. (7) Мова — наш найкращий друг, наставник, постійний порадник і найдосконаліше знаряддя (за І. Вихованцем).

Укажіть, до якого стилю мовлення належить текст

Варіанти відповідей на тест:
  • наукового

  • публіцистичного

  • художнього

  • офіційно-ділового





Інші тести по цій темі:



Прочитайте текст і виконайте подані після нього завданн, що мають по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна. (1) Рідна мова — найбільша духовна коштовність, у якій народ звеличує...Прочитайте текст і виконайте подані після нього завдання, що має по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна. (1) Рідна мова — найбільша духовна коштовність, у якій народ звеличує...Прочитайте текст і виконайте подані після нього завданн, що мають по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна. (1) Рідна мова — найбільша духовна коштовність, у якій народ звеличує...Реченню «Як свідчить перське прислів’я, доброзичливість у людських стосунках – це коштовність, яка збагачує не того, хто її отримує, а того, хто її дає» НЕ ВІДПОВІДАЄ за змістом реченняПрочитайте текст і виконайте подане після нього завдання, що має по чотири варіанти відповідей, із яких лише одна правильна. Оберіть правильну відповідь. (І) Ніколи і жодному народу незалежність не...