Питання до тесту:

Прочитайте текст і виконайте завдання 31-33.

Представники цієї групи організмів здебільшого трапляються у вологих місцинах. Іноді переважають поміж інших організмів у приполярних областях земної кулі та на кам'янистих схилах гір, деякі оселяються в пустелях. У лісах помірних кліматичних поясів багато видів цих організмів є епіфітами - рослинами, які мешкають на інших рослинах. Таке співіснування надає епіфітам можливість бути ближче до джерела світла, яке необхідне їм для фотосинтезу. Крім того, на певній висоті вони стають недосяжними для багатьох рослиноїдних тварин. Джерелом води для них є водяна пара або опади.

У місцях з надмірними викидами шкідливих речовин в атмосферу представників цієї групи, зазвичай, немає або вони представлені невеликою кількістю видів.

У життєвому циклі переважає гаметофіт, спорофіт розвивається на гаметофіті й живиться за його рахунок. Спори утворюються в спорангіях унаслідок мейозу (див. схему).


Яке твердження можна сформулювати, проаналізувавши наведений текст?

Варіанти відповідей на тест:
  • Спора містить диплоїдний набір хромосом.

  • Є види, у яких розмноження не пов'язане з наявністю води.

  • Представники цієї групи можуть бути індикаторами забруднення повітря.

  • Співіснування епіфітних форм з рослинами можна віднести до паразитичних взаємовідносин.





Інші тести по цій темі:



Прочитайте текст і виконайте завдання 31-33. Представники цієї групи організмів здебільшого трапляються у вологих місцинах. Іноді переважають поміж інших організмів у приполярних областях земної...Прочитайте текст та дайте відповіді на запитання 31-33 До цієї групи організмів належить приблизно 12 000 сучасних видів, з-поміж яких дві третини ростуть у тропіках, а третина - у помірних...Прочитайте текст та дайте відповіді на запитання 31-33 До цієї групи організмів належить приблизно 12 000 сучасних видів, з-поміж яких дві третини ростуть у тропіках, а третина - у помірних...       Яке з запропонованих тверджень щодо місця проведення реєстраційних дій є правильним?Кароокий чоловік з І групою крові одружився з блакитноокою дівчиною, у якої IV група крові (карі очі - домінантна ознака). Якими за фенотипом можуть бути їхні діти, якщо відомо, що чоловік...