Питання до тесту:

Прочитайте текст та дайте відповіді на запитання 31-33

До цієї групи організмів належить приблизно 12 000 сучасних видів, з-поміж яких дві третини ростуть у тропіках, а третина - у помірних областях земної кулі з пустельними районами включно. Більшість видів поширені на суходолі та представлені трав'янистими формами.

Поміж представників є епіфіти - рослини, які мешкають на інших рослинах. Таке співіснування надає епіфітам можливість бути ближче до джерела світла, яке необхідне їм для фотосинтезу. Крім того, на певній висоті вони стають недосяжними для багатьох рослиноїдних тварин. Джерелом води для них є водяна пара або опади.

У життєвому циклі переважає спорофіт. Унаслідок мейозу в спорангіях утворюються спори. Після розсіювання зі спор розвиваються гаметофіти, які в багатьох видів зелені та незалежні у своєму живленні (див. схему).


Яке твердження можна сформулювати, проаналізувавши наведений текст?

Варіанти відповідей на тест:
  • Спора містить диплоїдний набір хромосом.

  • Поміж представників цієї групи немає водяних мешканців.

  • У помірних областях росте понад 6 000 видів рослин цієї групи.

  • Співіснування епіфітних форм з рослинами можна віднести до прикладів коменсалізму.





Інші тести по цій темі:



Прочитайте текст та дайте відповіді на запитання 31-33 До цієї групи організмів належить приблизно 12 000 сучасних видів, з-поміж яких дві третини ростуть у тропіках, а третина - у помірних...Прочитайте текст та дайте відповіді на запитання 31-33 До цієї групи організмів належить приблизно 12 000 сучасних видів, з-поміж яких дві третини ростуть у тропіках, а третина - у помірних...Яке кінцеве сальдо рахунка 2068 «Нараховані доходи за кредитами в поточну діяльність, що надані суб’єктам господарювання», якщо початкове сальдо (Д-т) – 6 000 грн, оборот (Д-т) – 4 000 грн, оборот...За даними таблиці визначте хід обчислення показника рівня урбанізації (%) у країні. Прочитайте текст і виконайте завдання 31-33. Представники цієї групи організмів здебільшого трапляються у вологих місцинах. Іноді переважають поміж інших організмів у приполярних областях земної...