Питання до тесту:

У якому випадку позбавлення життя малолітньої дитини необхідно кваліфікувати, як вбивство з обтяжуючими обставинами, а саме за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини)?

Варіанти відповідей на тест:
  • у всіх випадках, коли потерпілим є малолітня особа, незалежно від усвідомлення віку потерпілого

  • тільки у тих випадках, коли винний не усвідомлював вік потерпілого, але міг усвідомлювати

  • у тих випадках, коли винний вважав, що потерпілий є малолітнім

  • у тих випадках, коли винний достовірно знав, що потерпілий є малолітнім, або припускав це, або за обставинами справи повинен і міг це усвідомлювати





Інші тести по цій темі:



Вкажіть, як слід кваліфікувати умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю та способом, небезпечним для життя багатьох осіб, при перевищені меж необхідної оборони?У якому випадку позбавлення життя малолітньої дитини необхідно кваліфікувати, як вбивство з обтяжуючими обставинами, а саме за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини)?Озброєна фінками й кастетами організована група систематично вчиняла напади на громадян. Так, протягом лютого – березня 2020 року вони вчинили розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом та...К., маючи намір завдати фізичного болю А., вдарив його в обличчя, від чого А. впав. Під час падіння А. вдарився головою об край столу і від отриманого ушкодження помер за кілька хвилин. Як...Як необхідно кваліфікувати дії особи, яка посягала на життя трьох осіб, заподіявши смерть лише двом з них?