Питання до тесту:

Хворий К., 25 рокiв звернувся до фельдшера ФАПу зi скаргами: на головний бiль, набряки на обличчi, сечу кольору “м’ясних помиїв”, тупий бiль у поперековiй дiлянцi, пiдвищення температури до 37,4 oС.

Об’єктивно: шкiра блiда, набряки на обличчi. Пульс - 72/хв., ритмiчний, напружений. АТ- 180/110 мм рт.ст. Добова кiльксть сечi - 400 мл. Найiмовiрнiший попереднiй дiагноз?


Варіанти відповідей на тест:
  • Гiпертонiчна хвороба 

  • Нирково-кам’яна хвороба

  • Гострий гломерулонефрит

  • Хронiчний пiєлонефрит

  • Гострий пiєлонефрит





Інші тести по цій темі:



Хворий К., 25 рокiв звернувся до фельдшера ФАПу зi скаргами: на головний бiль, набряки на обличчi, сечу кольору “м’ясних помиїв”, тупий бiль у поперековiй дiлянцi, пiдвищення температури до 37,4 oС....До фельдшера ФАПу звернувся хворий 22-х рокiв. Два днi тому виник головний бiль, набряки на обличчi, сеча кольору м’ясних помиїв, тупий бiль у поперековiй дiлянцi, пiдвищення температури тiла до...Хворий 40-ка рокiв, звернувся до фельдшера ФАПу зi скаргами на сильнi болi в правiй половинi живота, поперековiй дiлянцi справа, якi вiддають в пах, стегно, часте болюче сечовидiлення невеликими...Хворий 46 років, звернувся до фельдшера ФАПу зі скаргами на сильні болі в правій половині живота, поперековій ділянці справа, які віддають в калитку, стегно, часте болюче сечовиділення невеликими...  До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт 52 р. зі скаргами на загальну слабкість,  безсоння, схуднення, гемороїдальні кровотечі. Об’єктивно: шкіра жовтянична, на шкірі...