Питання до тесту:

Хворий 40-ка рокiв, звернувся до фельдшера ФАПу зi скаргами на сильнi болi в правiй половинi живота, поперековiй дiлянцi справа, якi вiддають в пах, стегно, часте болюче сечовидiлення невеликими порцiями, блювання.

Об’єктивно: хворий стогне, неспокiйний. Шкiра блiда, волога, температура тiла - 36,9oC. Пульс - 92/хв. Живiт здутий, болючий при пальпацiї в правiй половинi. Симптом Пастернацького позитивний справа. Ваш ймовiрний дiагноз:


Варіанти відповідей на тест:
  • Гострий гломерулонефрит

  • Гострий пiєлонефрит

  • Правобiчна ниркова колька

  • Хронiчний гломерулонефрит

  • Хронiчний пiєлонефрит





Інші тести по цій темі:



Хворий 40-ка рокiв, звернувся до фельдшера ФАПу зi скаргами на сильнi болi в правiй половинi живота, поперековiй дiлянцi справа, якi вiддають в пах, стегно, часте болюче сечовидiлення невеликими...Хворий 46 років, звернувся до фельдшера ФАПу зі скаргами на сильні болі в правій половині живота, поперековій ділянці справа, які віддають в калитку, стегно, часте болюче сечовиділення невеликими...Хворий К., 25 рокiв звернувся до фельдшера ФАПу зi скаргами: на головний бiль, набряки на обличчi, сечу кольору “м’ясних помиїв”, тупий бiль у поперековiй дiлянцi, пiдвищення температури до 37,4 oС....До фельдшера ФАПу звернувся хворий 22-х рокiв. Два днi тому виник головний бiль, набряки на обличчi, сеча кольору м’ясних помиїв, тупий бiль у поперековiй дiлянцi, пiдвищення температури тiла до...Пацієнт А., 40 років, звернувся до фельдшера ФАПу зі скаргами на сильний біль у поперековій ділянці зліва з іррадіацією у статеві органи, стегно. Найімовірніший діагноз: