Питання до тесту:

Проаналізуйте інформацію та виконайте завдання 21–23.

Цікавою хребетною твариною є амбістома тигрова. Загальна довжина її тіла досягає в середньому 20–25 см, іноді до 38 см. Тварина має голу шкіру з великою кількістю слизових залоз. Шийний відділ хребта представлено лише одним хребцем. На передніх кінцівках є чотири пальці, на задніх – п’ять. Ця тварина полюбляє узбережжя озер, ставків, рідше річок, трапляється на висоті до 3660 м над рівнем моря. Удень вона ховається в норах гризунів, уночі живиться червами, комахами, молюсками та іншими безхребетними.

Ранньою весною та влітку (удруге) переміщується у водойми для розмноження. Розвиток личинок у воді триває 75–120 днів. Вони змінюються і залишають водойму, досягнувши 8–8,6 см. У неглибоких водоймах з високою температурою метаморфоз у цього виду амбістом відбувається обов'язково, й вони швидко перетворюються на дорослих тварин. Навпаки, у глибоких водоймах з низькою температурою залишаються личинки – аксолотлі, які продовжують рости. В аксолотлів розвиваються статеві органи, і вони починають розмножуватися. На хід метаморфозу впливає тироксин, за нестачі якого цей процес затримується.

До якої групи належить описана тварина?

Варіанти відповідей на тест:
  • риби

  • амфібії

  • рептилії

  • членистоногі





Інші тести по цій темі:



Проаналізуйте інформацію та виконайте завдання 21–23. Цікавою хребетною твариною є амбістома тигрова. Загальна довжина її тіла досягає в середньому 20–25 см, іноді до 38 см. Тварина має голу шкіру...Проаналізуйте інформацію та виконайте завдання 21–23. Цікавою хребетною твариною є амбістома тигрова. Загальна довжина її тіла досягає в середньому 20–25 см, іноді до 38 см. Тварина має голу шкіру...Прочитайте текст: «Жаба трав’яна має голу (1) зі шкірними залозами, які виділяють (2). Шкіра відіграє значну роль у (З)». Замість цифр потрібно вписати слова, наведені в рядку. Укажіть правильний...Прочитайте фрагмент учнівського твору, у якому пропущено окремі слова. Невдовзі Сергій з … виїхали на заміську трасу. До … залишалося два … . Хлопці провели в дорозі майже добу, але це аж ніяк не...       Під час проведення операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомості між фізичними особами нотаріус: