Питання до тесту:

Малярія - тяжка хвороба, назва якої походить від італійського «malа агіа» - «погане повітря». У давнину лікарі вважали, що цю хворобу спричинюють випаровування з боліт, оскільки випадки захворювання на малярію найчастіше траплялися в низинах поблизу водоймищ. Чому ж насправді малярія розповсюджена в таких місцинах?

Варіанти відповідей на тест:
  • у воді розвиваються личинки остаточного хазяїна малярійного плазмодія

  • проміжним хазяїном малярійного плазмодія є риби, яких люди вживають в їжу

  • збудник малярії живе у воді й розповсюджується серед людей через забруднену воду

  • личинки малярійного плазмодія прикріплюються до водних рослин, їх поїдають корови, а люди заражуються, уживаючи яловичину





Інші тести по цій темі:



Малярія - тяжка хвороба, назва якої походить від італійського «malа агіа» - «погане повітря». У давнину лікарі вважали, що цю хворобу спричинюють випаровування з боліт, оскільки випадки захворювання...       Які особи НЕ мають повноважень оформлювати довіреності, що прирівнюються до нотаріально посвідчених?Йосип, який з народження страждав на імбецильність, вчинив крадіжку чужого майна. Суд визнав його неосудним, оскільки в результаті проведення судовомедичної експертизи було встановлено, що під час...Громадянин П. звернувся до суду з позовом, у якому просив визнати протиправними дії відповідача суб’єкта владних повноважень. Відповідно до постанови окружного адміністративного суду в задоволенні...Як зміниться сукупний виторг фермера, якщо він зібрав цього року більший врожай, а попит на сільськогосподарську продукцію нееластичний за ціною?: