Питання до тесту:

Заявник, який є ЛГБТ-активістом, мав бажання зареєструвати громадську організацію “Веселковий дім”. Ця організація мала протидіяти стигматизації одностатевих пар і лобіювати легалізацію одностатевих шлюбів. Заявнику відмовили в реєстрації, мотивуючи відмову тим, що її діяльність може “зруйнувати моральні цінності суспільства” і призведе до зменшення кількості населення. Також, на думку уряду, реєстрація організації може мати наслідком утручання в права більшості громадян, які вважають, що будь-який прояв одностатевих відносин є образливим і може спровокувати релігійну й соціальну ворожнечу. Яке рішення по суті цієї справи має ухвалити Європейський суд з прав людини?

Варіанти відповідей на тест:
  • Порушення статті 11 Конвенції (свобода мирних зібрань та асоціацій) у поєднанні 3і статтею 14 Конвенції (заборона дискримінації)

  • Порушення статті 8 Конвенції (право на повагу до приватного й сімейного життя) у поєднанні зі статтею 14 Конвенції (заборона дискримінації)

  • Порушення статті 8 Конвенції (право на повагу до приватного і сімейного життя)

  • Відсутність порушення будь-яких прав, гарантованих Конвенції





Інші тести по цій темі:



Заявник, який є ЛГБТ-активістом, мав бажання зареєструвати громадську організацію “Веселковий дім”. Ця організація мала протидіяти стигматизації одностатевих пар і лобіювати легалізацію одностатевих...Через кого забезпечується громадський контроль за діяльністю Національного агентства з питань запобігання корупції?Міська громадська організація “Марш рівних” надіслала повідомлення до виконавчого комітету міської ради про проведення ними мітингу на підтримку прав ЛГБТ-меншин. Дізнавшись про це, організація фанів...Укажіть, у якому із нижченаведених випадків, враховуючи практику ЄСПЛ, особу затримали правомірно для запобігання поширенню інфекційних захворювань (пункт е частини 1 статті 5 Європейської конвенції...       У яких випадках головним територіальним управлінням юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головними територіальними управліннями юстиції в...