Питання до тесту:

Доберіть приклад до кожної умови вживання тире.

Умова вживання тире

1 тире при відокремленій прикладці

2 тире між підметом і присудком

3 тире в безсполучниковому реченні

4 тире в реченні з однорідними членами

Приклад речення

А Хто може похвалитися тим, що знає життя й творчість Василя Яковича Єрошенка – видатного письменника, філософа, музиканта, педагога, есперантиста, поліглота?

Б У Японії та Китаї він був відомим, навіть популярним письменником – у Європі ж мало хто чув про цього талановитого митця.

В Найскладніші для європейців мови: японську, китайську – письменник знав досконало.

Г Українець Василь Єрошенко – класик японської літератури, який увійшов у її історію під прізвищем Еросіенко.

Д Василь Якович залишив по собі яскравий слід – і кому, як не нам, увіковічити пам’ять про японського класика-українця виданням його творів рідною мовою?

Варіанти відповідей на тест:
  • 1–А, 2–Г, 3–Б, 4–В

  • 1–Г, 2–А, 3–Б, 4–В

  • 1–А, 2–Б, 3–Г, 4–В

  • 1–А, 2–Г, 3–В, 4–Б

  • 1–А, 2–Г, 3–Б, 4–Д





Інші тести по цій темі:



Доберіть приклад до кожної умови вживання тире. Умова вживання тире 1 тире при відокремленій прикладці 2 тире між підметом і присудком 3 тире в безсполучниковому реченні 4 тире в реченні з...Доберіть приклад до кожної умови вживання тире. Приклад речення 1 Полюси мого світу – карамель і полин. 2 Поміж ними – пустельні поля магнетизму. 3 Тут немає землі – і не видно землі. 4 Є один тільки...Прочитайте речення (цифра позначає попередній розділовий знак). Аналізуючи збірку «Замість сонетів і октав»,(1) розуміємо,(2) що Тичина сприйняв настанову Олександра Скрябіна щодо вираження в...Прочитайте текст. Майте на увазі(1), Дейл Карнегі(2), усесвітньо відомий психолог(3), пропонує простий спосіб стати найкращим співрозмовником(4): заохочуючи інших розповісти про себе(5), будь...Прочитайте текст. Майте на увазі(1), Дейл Карнегі(2), усесвітньо відомий психолог(3), пропонує простий спосіб стати найкращим співрозмовником(4): заохочуючи інших розповісти про себе (5), будь...