Питання до тесту:

Установіть відповідність між іменем письменника та висловлюванням про його твір.

Письменник

1 Василь Стефаник

2 Михайло Коцюбинський

3 Микола Куліш

4 Іван Котляревський

Висловлювання

А «Оптимізмом життя людини і природи пройнятий увесь твір. Одухотворений ліс. Гори. Черемош, незвичайні герої – це вічна казка, яка не має початку і кінця...»

Б «В античні умови, у прадавні міфи повів він своїх запорожців, та вони від того не перестали бути запорожцями. У мешканцях Олімпу читачі легко впізнавали українських селян, козаків, старшину…»

В «Безземелля та тяжкі нестатки гнали за океан тих, що змушені були під голосіння рідних вимандровувати, може й назавжди, з отчого краю на чужину, несучи туди камінні хрести своєї недолі...»

Г «Композиція твору схожа на будинок з багатьма прибудовами і надбудовами, зробленими неодночасно і не за строгим планом...»

Д «Трагедія доби стала комедією доби. Українізація, русифікація, філологічний аспект криють у собі певну безпорадність у розв’язанні страшних проблем життя, намагання їх просто не бачити...»

Варіанти відповідей на тест:
  • 1В 2А 3Д 4Б

  • 1А 2В 3Д 4Б

  • 1В 2Д 3А 4Б

  • 1В 2А 3Б 4Д

  • 1В 2А 3Д 4Г





Інші тести по цій темі:



Установіть відповідність між іменем письменника та висловлюванням про його твір.Письменник1 Василь Стефаник2 Михайло Коцюбинський3 Микола Куліш4 Іван КотляревськийВисловлюванняА «Оптимізмом життя...Події в новелі "Три зозулі з поклоном" розгортаються в такій послідовності:Увідповідніть ім’я письменника з висловлюванням про його твір. Ім’я письменника 1 Валер’ян Підмогильний 2 Олександр Довженко 3 Григір Тютюнник 4 Микола ХвильовийВисловлювання А «”Любові всевишній...Увідповідніть ім’я письменника з висловлюванням про його твір. Ім’я письменника 1 Валер’ян Підмогильний 2 Олександр Довженко 3 Григір Тютюнник 4 Микола ХвильовийВисловлювання А «”Любові всевишній...Установіть відповідність між письменником і висловлюванням про нього. Письменник 1 Остап Вишня 2 Василь Стус 3 Григір Тютюнник 4 Микола Куліш ВисловлюванняА «Серед...