Питання до тесту:

Поєднайте епізод твору з його назвою.

Жанр твору

1 соціально-побутова драма

2 соціально-психологічний роман

3 історичний роман

4 соціально-побутова повість

Уривок із твору

А «Карпо й Лаврін купили й собі по коняці. А так як на одному коні далеко не заїдеш і багато не завезеш, то вони спрягались кіньми під одну хуру й ділились заробітками пополовині…»

Б «Максим хоч і хотів би мати зятем Сидора, ще такого молодого, а

вже унтер-офіцера, та, пригадавши своє гірке московське життя, непосидяче та невільне, сам згоджувався з дочкою...»

В «У лісі щось загомоніло, струмок зашумував, забринів, і вкупі з його водами з лісу вибіг “Той, що греблі рве” – молодий, дуже білявий, синьоокий, з буйними і разом плавкими рухами…»

Г «Пішов Кирило Тур, похилившись, у своїй відлозі з горбом. Ніхто б не пізнав тепер його молодецької ходи, ні високою стану. Так собі, наче горбатий дід. Ось добирається він до Сомкової глибки…»

Д «Тепер, наживши кровавим потом копійку, спішив, щоб багатому Терпилові показатись годним його дочки; но вмісто багатого батька найшов мать і дочку в бідності і без помощі…»

Варіанти відповідей на тест:
  • 1Д 2Б 3Г 4А

  • 1Б 2Д 3Г 4А

  • 1Д 2Г 3Б 4А

  • 1Д 2Б 3А 4Г

  • 1Д 2Б 3Г 4В





Інші тести по цій темі:



Поєднайте епізод твору з його назвою.Жанр твору 1 соціально-побутова драма 2 соціально-психологічний роман 3 історичний роман ...Поєднайте епізод твору з його назвою.Епізод твору1) герой розповідає про відвідання театру в Харкові2) героїня тримає біля серця лист від Михайла 3) героїня перебуває у в'язниці до виконання вироку4)...Поєднайте епізод твору з його назвою.Епізод твору1 чоловік бере уроки в учительки правильнихпроізношеній 2 боєць із дівчиною Терезою...Поєднайте епізоди того самого твору. Епізод твору 1 дочка боярина закохується в сільського хлопця 2 мольфар розганяє грозові хмари з градом 3 чоловік стає членом земської управи 4 селянин отримав у...Поєднайте епізоди того самого твору.Епізод твору 1 персонаж виконує пісню «Ой під вишнею, під черешнею…» 2 темний демон пустелі спонукає героя до сумнівів 3 розмова козацьких старшин напередодні...