Питання до тесту:

До фельдшера ФАПу звернувся хворий зі скаргами на слабкість, виділення до 10 л сечі за добу, спрагу, безсоння, втрату маси тіла.

Загальний аналіз сечі: питом вага - 1003, глюкози і білка не виявлено. Лейкоцитів - 3-4 в полі зору. Рівень глюкози в крові 5,0 ммоль/л.

Визначте найбільш імовірний діагноз:


Варіанти відповідей на тест:
  • Цукровий діабет

  • Акромегалія 

  • Тиреотоксикоз

  • Гіпотиреоз

  • Нецукровий діабет





Інші тести по цій темі:



До фельдшера ФАПу звернувся хворий зі скаргами на слабкість, виділення до 10 л сечі за добу, спрагу, безсоння, втрату маси тіла. Загальний аналіз сечі: питом вага - 1003, глюкози і білка не виявлено....До фельдшера ФАПу звернулась хвора П., 55 років, зі скаргами на сухість у роті, спрагу, зниження працездатності, швидку втомлюваність, загальну слабкість, сонливість, свербіж шкіри, втрату маси тіла....До фельдшера ФАПу звернувся чоловік 60 р. зі скаргами на відчуття нездужання, загальну слабкість, втрату апетиту, відразу до м’яса, втрату ваги тіла, відчуття тяжкості. В анамнезі: виразкова хвороба...До фельдшера ФАПу звернувся чоловік 60 р. зі скаргами на відчуття нездужання, загальну слабкість, втрату апетиту, відразу до м’яса, втрату ваги тіла, відчуття тяжкості. В анамнезі: виразкова хвороба...До фельдшера ФАПу звернулась жінка 56 р. зі скаргами на спрагу, сухість і свербіж шкіри, погіршення зору, часте сечовипускання, збільшення кількості сечі за добу. Вважає себе хворою біля року....