Питання до тесту:

Після введення інсуліну у жінки, що хворіє на цукровий діабет, з’явилися різка слабкість, виражена пітливість, відчуття голоду, тремтіння, запаморочення.

Об-но: пацієнтка збуджена, шкіра волога, тургор збережений. Дихання не змінене. Ps- 96/хв., АТ- 110/70 мм рт ст. Яка перша медична допомога доцільна у цьому випадку?


Варіанти відповідей на тест:
  • Застосувати гарячу ванну 

  • Надати горизонтальне положення з припіднятими ногами

  • Ввести спазмолітичні препарати

  • Дати пацієнтці з’їсти грудочку цукру, випити теплого солодкого чаю

  • Ввести 10% - 1 мл п/ш розчин кофеїну





Інші тести по цій темі:



Після введення інсуліну у жінки, що хворіє на цукровий діабет, з’явилися різка слабкість, виражена пітливість, відчуття голоду, тремтіння, запаморочення. Об-но: пацієнтка збуджена, шкіра волога,...Фельдшер швидкої допомоги прибув на виклик до пацієнта Т., 39 років, який хворіє на цукровий діабет. Зі слів родичів у хворого раптово з’явились загальна слабкість, відчуття голоду, тремтіння тіла,...Хвора 58-ми років звернулася до хірурга- стоматолога для видалення 45 зуба. В анамнезі цукровий діабет. Перед прийомом хвора з'їла яблуко. Під час видалення зуба хвора відчула себе погано: з'явилися...У хворої 28-ми років під час видалення зуба виникли запаморочення, різка загальна слабкість, в’ялість. Свідомість збережена. Шкіра бліда, холодна на дотик, волога. Дихання поверхневе, тахікардія,...До фельдшера ФАПу звернулась пацієнтка 32 років зі скаргами на швидку втомлюваність, слабкість, дратівливість, поганий сон, пітливість, серцебиття. В анамнезі: психотравма. Об’єктивно: екзофтальм,...