Питання до тесту:

Увідповідніть митця з висловлюванням про нього.

Митець

1 Іван Карпенко-Карий

2 Панас Мирний

3 Пантелеймон Куліш

4 Тарас Шевченко

Висловлювання

А «Він був сином мужика – і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком – і став велетнем у царстві людської культури… Десять літ він томився під вагою російської солдатської муштри, а для волі Росії зробив більше, ніж десять переможних армій…»

Б «Це була досить на той час смілива думка – дати українською мовою історичний роман, а надто після «Тараса Бульби» Гоголя, і треба сказати, що автор зі свого завдання вийшов досить добре…»

В Письменник показав «ту прірву, у яку затягує людину філософія вседозволеності, «віднімання свого», винищення світу в ім’я побудови на порожньому місці нового, створеного за умоглядними, утопічними теоріями…»

Г «Він був одним із батьків новочасного українського театру, визначним артистом та при тім великим драматургом, якому рівного не має наша література…»

Д «Він змальовує дорогу древніх євреїв до Ханаану як до їхньої омріяної, Богом обіцяної національної держави і свободи. Це ж очевидна аналогія з українською нацією та її шляхом – шляхом не сорока років, а цілих століть – до своєї свободи й державності…»

Варіанти відповідей на тест:
  • 1Г 2В 3Б 4А

  • 1В 2Г 3Б 4А

  • 1Г 2Б 3В 4А

  • 1Г 2В 3А 4Б

  • 1А 2В 3Б 4Г





Інші тести по цій темі:



Увідповідніть митця з висловлюванням про нього. Митець 1 Іван Карпенко-Карий 2 Панас Мирний 3 Пантелеймон Куліш 4 Тарас Шевченко Висловлювання А «Він був сином мужика – і став володарем у царстві...Про кого цитата? Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і...Увідповідніть ім’я митця з висловлюванням про нього.Митець1 Іван Котляревський2 Тарас Шевченко3 Пантелеймон Куліш4 Іван ФранкоВисловлюванняА «Мабуть, жоден з великих поетів світу не вистраждав так...У якому уривку з історичного джерела йдеться про роль і місце в українській культурі діяча, зображеного на ілюстрації?У якому уривку з історичного джерела йдеться про роль і місце в українській культурі зображеного діяча?