Питання до тесту:

Прочитайте визначення і укажіть поняття, яке відповідає його змістові та час його початку. «Фактичне знищення наукової школи у радянській генетиці, деградація і гальмування розвитку біології, репресії проти учених-генетиків назва походить від прізвища творця псевдонаукового мічурінського вчення у біології».

Варіанти відповідей на тест:
  • вавиловщина, після усунення (1945 р.) ученого Вавилова з академії сільськогосподарських наук

  • сталінщина, після підтримки (1950 р.) Йосифом Сталіним «наукових досягнень» Трохима Лисенка

  • исенківщина, після серпневої (1948 р.) сесії академії сільськогосподарських наук, де Трохим Лисенко розгромив своїх опонентів-генетиків

  • ждановщина, після обрання (1946 р.) Андрія Жданова секретарем ЦК ВКП(б)





Інші тести по цій темі:



Прочитайте визначення і укажіть поняття, яке відповідає його змістові та час його початку. «Фактичне знищення наукової школи у радянській генетиці, деградація і гальмування розвитку біології,...Прочитайте визначення й укажіть поняття, яке відповідає його змісту, та час його початку.«Фактичне знищення наукової школи у радянській генетиці, деградація і гальмування розвитку біології, репресії...       Яку відповідальність можуть понести нотаріуси за подання інформації Держфінмоніторингу, в результаті чого заподіяно шкоду юридичним або фізичним особам?Прочитайте визначення й укажіть поняття, яке відповідає його змістові. «Теорія, що проповідує байдуже ставлення до історії Батьківщини, свого народу, національної культури, політики».Прочитайте визначення укажіть поняття, що відповідає його змістові. «Спосіб ухвалення законів і вирішення найважливіших питань державного життя шляхом всенародного голосування».