Питання до тесту:

Проаналізуйте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 39–41 до нього.

«Він (гетьман) з’єднався в полі вище Базавлука з мурзою Тугай-беєм і вже хотів був іти зі своїм військом просто на Чигирин, щоби привітати головного свого ворога Чаплинського.

Однак від пійманців, яких перестріли на січовому шляху татари, він довідався, що польські війська та [реєстровців] уже відправлено: одних – водою до Кодака, а інших – суходолом через Крилов на Жовту Воду й також до Кодака…»

 

Події, описані в історичному джерелі, відбулися

Варіанти відповідей на тест:
  • 1648 р.

  • 1649 р.

  • 1651 р.

  • 1652 р.





Інші тести по цій темі:



Проаналізуйте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 39–41 до нього. «Він (гетьман) з’єднався в полі вище Базавлука з мурзою Тугай-беєм і вже хотів був іти зі своїм військом просто...Проаналізуйте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 39–41 до нього. «Він (гетьман) з’єднався в полі вище Базавлука з мурзою Тугай-беєм і вже хотів був іти зі своїм військом просто...Проаналізуйте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 10–12 до нього. «Іменем Української Національної Ради Східної Галичини як легального представництва українського населення...Проаналізуйте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 16–18 до нього. «Поява шкідливого нарису історії української літератури об’єктивно допомагає найлютішим ворогам українського...Проаналізуйте фрагмент історичного документа та виконайте завдання до нього.  «...Відчувалася загальна потреба якогось “роз’яснення”, якогось виступу в цій справі [арештів]. Офіційні кола...