Питання до тесту:

Прочитайте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 14–16.

«…До Центрального табору праці в Явожно, розташованого на території філіалу колишнього концентраційного табору в Освенцимі, …потрапляли особи, «підозрювані у зв’язках з УПА». …основну частину в’язнів становили українські селяни, які потрапили до табору через так звану «колективну відповідальність».

За цей період через концентраційний табір пройшло 3 936 українських в’язнів, з них 823 жінки та кілька дітей. Більш ніж 160 в’язнів унаслідок тортур і самогубств загинули».

У якому році відбувалися події, описані в уривку з історичного джерела?

Варіанти відповідей на тест:
  • 1944 р.

  • 1947 р.

  • 1953 р.

  • 1959 р.





Інші тести по цій темі:



Прочитайте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 14–16. «…До Центрального табору праці в Явожно, розташованого на території філіалу колишнього концентраційного табору в Освенцимі,...Прочитайте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 14–16. «…До Центрального табору праці в Явожно, розташованого на території філіалу колишнього концентраційного табору в Освенцимі,...Прочитайте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 14–16. «…До Центрального табору праці в Явожно, розташованого на території філіалу колишнього концентраційного табору в Освенцимі,...Прочитайте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 6-8. «Уряд Речі Посполитої Польської... і уряд Української Народної Республіки... погодилися на такі рішення: (…) 2) Кордони...Прочитайте фрагмент історичного документа та виконайте завдання 6-8. «Уряд Речі Посполитої Польської... і уряд Української Народної Республіки... погодилися на такі рішення: (…) 2) Кордони...